Mieszkanie w Gdańsku Morenie

Inwestorami było młode małżeństwo z dwiema córkami w wieku szkolnym. Narastające konflikty w pokoju dziewczynek sprawiły, że odstąpili swoją sypialnię jednej z nich. Dlatego na przestrzeni dotychczasowego salonu i częściowo zamkniętej kuchni, musiało znaleźć się miejsce na ich nową sypialnię, salon i aneks kuchenny. Sprawę dodatkowo komplikowało rozmieszenie okien w taki sposób, że przy wydzieleniu sypialni, środkowa część pomieszczenia byłaby pozbawiona naturalnego światła. Wprowadziłam więc przegrody przezierne, które doświetliły część salonową. Dodatkowym wymogiem było jak najwięcej miejsca do przechowywania oraz chęć wykorzystania mebli, które posiadali inwestorzy. Szafa w sypialni, komoda oraz wszystkie szafki wiszące znalazły tutaj swoje nowe miejsce. Właściciele bardzo lubią styl skandynawski, cegłę i szarości. Na ich specjalne życzenie w pasie między szafkami kuchennymi pojawiły się również wyraziste patchworkowe kafle. Myślę, że udało się maksymalnie „wycisnąć” funkcjonalnie tą przestrzeń.

gdansk morena 01
gdansk morena 02
gdansk morena 03
gdansk morena 04
gdansk morena 05
gdansk morena 06
gdansk morena 07
gdansk morena 08
gdansk morena 09
gdansk morena 10
gdansk morena 11
gdansk morena 12

© 2020 beton i drewno
wszelkie prawa zastrzeżone

by ZU